Fordelen med å ha ekstralys på bilen når du er i fjellet

Er du på vei til Haukelifjell eller ett eller annet fjell på vinterveiene, så må du passe på. Det blåser fort opp på fjellet, og har du allerede passert sperringene, kan opplevelsen bli verre enn du hadde trodd på forhånd. Fordelen med å ha ekstralys på bilen kan virkelig vise seg å gjøre en forskjell.

Selv om ekstralys ikke er det eneste som gjør en bil vinterklar for fjellet, så er de med på å gjøre turen mye mer komfortabel og trygg. Har du fått opp øynene for sikkerhet, kjøp ekstralys på nett slik at livet på veien bli en lek.

Naturen virker forlokkende

Fjellet er badet i snø og forholdene for langrenn og alpint ser helt perfekte ut. Men for å komme seg dit må man kjøre langt og lenge, på utfordrende veier høyt oppå fjellet. Før man kan sette føttene innenfor døra så kan det ha blåst opp, blitt mørkt og frysende kaldt. Ikke glem å ha gode ekstralys på bilen så du finner fram.

Ikke ta unødvendige sjanser

De fleste kan nok tenke med seg selv at dette går fint. Ingenting vil hindre oss i å ha en koselig helgetur på fjellet. Men det er her mange tar feil. I de fleste tilfellene går det jo kjempefint, men om man skulle være ute for den ene gangen det ikke går bra, så vil man helst slippe å bli en i statistikken. Sørg for gode ekstralys på bilen som gjør deg synlig, viser alle konturer i mørket, og gjør bilturen sikker hele veien.

Mye vinter igjen i fjellet

I fjellet kan det være vinter nesten hele året, og det er ingen anledning der man kan slappe helt av. Har man sikret bilen sin med ekstralys og alt man trenger til turen, så blir likevel alt mye bedre. Det roer mor i baksetet, gjør at ungene ikke klager, og selv kan du slappe av med perfekt sikt på de mørke landeveiene høyt til fjells. Hytte eller hotell, så er vinterlandet åpent for oss. Det må vi utnytte nå som det fine forholdet er på sitt beste. Først da er skiferien berget.