Restauranter i toppklassen

Det er ikke bare i olje- og industribransjen Rogaland fylke befinner seg i verdensklasse. Kanskje er det et resultat av den totale utviklingen i fylket, der kvalitet faktisk er et kriterium som man streber etter, på alle nivåer. Kvaliteten har nemlig også forplantet seg inn i mat- og restaurantbransjen. Det er ingen tvil om at Rogalands restauranter kan måle seg med de beste i Norge – og kanskje også i Europa.

Det er også naturlig at noen av restaurantene som skårer høyest på listene, ligger i Stavanger by og i Sandnes. Dette er to av de tettest befolkede stedene i hele landet, noe som også gjør det naturlig at eksepsjonelle restauranter etablerer seg her. Kundegruppen og mulighetene er store, noe som gjør at de også kan utvikle seg på kvalitetssiden og tilby det lille ekstra, som kundene vil ha.

Bølgen og Moi

Dette anerkjente brasseriet ligger på bryggekanten ved Norsk Oljemuseum, svært sentralt like nedenfor bykjernen i Stavanger. Her kan du både spise nydelig mat med kortreiste råvarer fra sjøen, samtidig som du får med deg det historiske bakteppet, nemlig oljeeventyret i byen.

Sjøhuset SkagenReke

Her finner du også nydelig sjømat i tradisjonsrike omgivelser ved Skagenkaien. Her kan du nyte utsikten samtidig som du serveres på en av byens mest populære restauranter.

Smil for hygiene

I Rogaland kan du få servert god mat på restauranter som skårer over gjennomsnittlig godt på kvalitet og hygiene. Som i resten av Norge rangerer Matportalen også restaurantene etter hvor gode de er på allergimerking ifølge de nye kravene. Du kan finne listen over smilefjes-restauranter på nettsiden matportalen.no. Blant annet finner du Naustr Bistro i Østervåg og flere andre spisesteder i Rogaland fylke. Og et godt skussmål for fylket som helhet er at det er langt flere blide enn sure fjes på rankingen!