Julegaver og opplevelser du ikke vil gå glipp av

Det er jul hvert eneste år, og likevel er det alltid like vanskelig å vite hva du skal kjøpe til de du er glad i.

De fleste setter pris på noen gode julegavetips som kan inspirere til å finne den perfekte gaven. Uansett om du er ute etter tips til foreldre, søsken eller kjæreste – så finner du dem snart. For i år kan du droppe de materielle gavene, og heller gi bort gode opplevelser.

Gaver til mamma eller pappa

Opplevelser er alltid en god idé når det kommer til julegaver til foreldre, og spesielt hvis det er en opplevelse dere kan gjøre sammen. De fleste foreldre ønsker å tilbringe mer kvalitetstid med barna sine, uansett hvor store de har blitt. Å gi bort en opplevelse, som for eksempel en bedre middag eller en kveld på teater, viser virkelig at du bryr deg. Dette er noe de fleste foreldre kommer til å sette umåtelig pris på, og gir deg ekstra stjerner i boka til neste gang du trenger hjelp til barnepass eller lignende.

  • Middag
  • Kveld på teater
  • En opplevelse
  • Kvalitetstid

Julgaver til søster eller bror

Det er enkelt å gi en generisk julegave fra en liste du fant i avisen til søsken, men hva med å gjøre det litt mer personlig i år? Kanskje du kan ta med broren din på bakekurs for å lære dere å bake surdeigsbrød? Eller kanskje søsteren din hadde satt pris på en spa-tur? Hvis du velger noe litt utenom det vanlige, så kommer broren eller søsteren din garantert til å bli både overrasket og imponert.

Til din kjære

Hva er mer perfekt enn en tur til Paris når du skal gi julegave til kjæresten? Men hvis dette er utenfor budsjettet ditt, er det fortsatt mange romantiske opplevelser du kan gi bort – som ikke trenger å koste skjorta. Du kan for eksempel kjøpe gavekort på personlige tjenester, som massasje eller hjemmelaget middag, eller du kan reise innad i Norge hvis budsjettet tillater det. Uten å være for kjønnsdiskriminerende er det også smart å tenke på at gutta liker mer fartsfylte ting, mens jentene ofte setter pris på mer intime opplevelser.